Noorasta

Jokaisena hetkenä jonka oikeasti Elämme, elämän viisaus kasvaa sisällämme. Kehomme uudistuu jatkuvasti ja käyttää rakennusaineenaan meissä olevia asioita ja tunteita; meidät rakennetaan niistä. Ei satunnaiset teot vaan se mitä ajattelemme, tunnemme ja valitsemme suurimman osan päivää rakentaa meitä ja tekee meistä sen, joka todella olemme.

Maailmassa

Olen suomalainen, metsien ja järvien maastamme kotoisin, mutta olen jo vuosia asunut osittain ulkomailla. Voisin sanoa, että elän ‘Elämän tuulen’ mukana. Hevoseni asuu Ranskassa ja matkustan tällä hetkellä paljon Hollannissa ja Suomessa pitämässä kursseja, Zensitive-ryhmiä ja muita tapahtumia. Muihinkin maihin matkustaminen on minulle hyvin kutsuvaa. Kielet joita puhun ovat suomi ja englanti.

Vilpittömyys

Olen nähnyt monenlaisia tapoja toimia hevosten kanssa, mutta vähemmän epäitsekkäitä askeleita kohti tavotteita. Minulle hevosen, ja meidän, aito sisin ja arvokkuus ovat kaikkein tärkein asia. Hevoset ovat rehellisiä, aitoja ja kykeneväisiä muuttumaan ja antamaan anteeksi; ihmiset voivat oppia heiltä paljon. Kaikessa opetuksessani laitan suuren painoarvon avoimuudelle, rehellisyydelle ja molemminpuoliselle kunnioitukselle .

Hevoset eivät ole vain ihmisten väline vaan sielukkaita yksilöitä, joilla on ylpeyttä ja vahvuutta; on meidän vastuumme huolehtia, ettemme sammuta tuota voimaa vaan tuemme ja ohjaamme sitä.

Elämän opettajat

Elämäni opettaksi tuli aluksi sulkeutunut hevonen nimeltään Porne ja avauduttuaan hän opetti minulle hevosten uskomattoman syvyyden, viisauden ja herkkyyden.  Tiesin, että olin löytänyt elämäni polun, vaikken vielä tiennyt mihin se johtaisi..

Omistin elämäni oppimiselle ja Pornen näyttämän viisauden eteenpäin viemiselle. Muutin Hollantiin Pornen kanssa ja samana vuonna aloitin Klaus Hempflingin koulun Tanskassa.

Klausin ainutlaatuinen tietoisuus, herkkyys ja kunnioitus hevosten sielua kohtaan avasi silmäni ja sydämeni totaalisesti. Vuosien ajan minulla on ollut kunnia oppia häneltä. Se, mitä Klaus on ja tekee on tulos valtavasta omistautuneisuudesta kokonaan omaan autenttiseen elämään. Hän ei tuota metodeita.

Klaus voi avata ihmisten silmiä, auttaa heitä tuntemaan ja näyttää hänen tiensä autenttisuuteen. Loppu on kiinni ihmisistä itsestään, kuten minunkin polku on omalla vastuullani.

 Lämpö, luonto, tanssi

Aurinko, lämpö  ja tanssiminen ovat, työni ohella, minulle erittäin tärkeitä elementtejä; energian ja inspiraation lähteitäni.  Lisäksi, siellä missä elän välttämättömiä ovat puhdas luonto, lämmin ilmapiiri ja avoimet ihmiset. Tällainen minä olen, kulkemassa omaa polkuani juuri nyt, ollen kiitollinen joka päivä. Elämä on mahtava lahja!

Enemmän Pornesta, opettajistani ja polustani olen kirjoittanut kohtaan *Nooran ja Pornen tarina’

<<–Takaisin sivulle ‘Noora & Sensitive Horse’

Advertisements