Kehotietoisuus

.

Hevoset ovat keho- ja tunneviestinnän mestareita, sillä  se on niiden pääasiallinen kommunikointitapa. Hevosten kieli on yksilöllinen, osin näkymätön, hienovarainen ja täynnä herkkiä vivahteita.

.

Kehollinen viestintä

Vaikka ihmiset ovat kehittäneet sanat ja selitykset, me edelleen silti reagoimme ja ilmaisemme tunteitamme kehon kautta; olemmepa siitä tietoisia tai emme. Hevoset lukevat näitä signaaleita yhtä helposti kuin me kuulemme sanoja. He tuntevat mitä me tunnemme, usein ennen meitä itseämme.

 Luonnollisessa laumassa todelliset johtajat ovat rauhallisia, herkkiä ja välittäviä. Ne eivät kiusaa ja painosta muita ympäriinsä.

Hevoset opettavat meitä olemaan rehellisiä, tietoisia ja avoimia. Se ei ole teeskentelyn tai tuomitsemisen tie; voimme oppia löytämään varmuutta epävarmuudesta, ja rohkeutta tunnistetun pelon ääreltä.

.

Kehonkielemme luo hevoselle luottamusta kun:

  • meistä huokuu rauhallinen varmuus ja herkkyys
  • meillä on hyvä itsetietoisuus ja osaamme elää hetkessä
  • toimimme avoimesti ja rehellisesti ilman ristiriitaisia tunteita/ eleitä
  • emme vaadi itsekkääsi, vaan tuemme arvokkuutta

.

 Tietoisuus alkaa laajeta

Kun ymmärrämme ja hyväksymme tunteiden viestit, ja sitä kautta löydämme kehostamme selkeyden ja voiman, olemme astuneet rauhallisen mielen ja läsnäolon tielle.

Samaan aikaan voimme oppia ilmaisemaan itseämme avoimesti ja selkeästi. Jos meillä on välineitä käsissämme, ne eivät ole enempää kuin kehomme oikean energian jatke ja ilmaisun hienosäädin.

.

Eletään tässä ja nyt, tunnetaan mitä sydämessämme ja kehossamme on oikeasti meneillään.

Ihmisten moderni maailma on kiireinen, mutta hevosten maailma on rauhallinen, tässä ja nyt.

Käytän monenlaisia harjoituksia, aktiivisemmista lattiarentoutuksiin, jotka auttavat kehittämään itsetietoisuutta ja selkeyttä. Kaikki harjoitukset, kuten olisi hyvä muutoinkin elämässä, tehdään rauhallisen hengityksen kanssa ja ollen kehollemme ystävällisiä.

.

Luonnollinen liike ja asento

Selkeä esimerkki kehonkielestämme on se, miten kävelemme. Yksi tärkeistä harjoituksista on kävelemisen taito; se herättelee kokonaisvaltaista ja aitoa ilmaisua, selkeyttä, tietoisuutta, kykyä aistia maailma ympärillämme, syvien lihasten voimaa, joustavuutta, tasapainoa ja terveyttä ylipäätään.

.

Luonnollinen tapa liikkua ei jäykistä kehoa vaan tuo takaisin lapsenkaltaisemman, notkeamman liikkumisen helppouden. Voima ja joustavuus voivat kulkea käsi kädessä, eikä toisiaan vastaan.

.

 

Luonnollinen kehon asento aktivoi kehon ‘voimakohtia’ ja vapauttaa lukkoja. Sitä kautta voimme oppia kantamaan itseämme paremmin sekä fyysisesti että henkisest; tämä on hyvin oleellista työskennellessä ja vuorovaikuttaessa avoimesti hevosen kanssa.

Kehotietoisuus kursseilla:

Avoimilla kursseilla yksilöllisen kehotietoisuuden osuus on yleensä melko pieni, riippuen ryhmästä, sijainnista ja ajasta.

Zensitive-ryhmissä ja erillisillä kehotietoisuus-kursseilla yksilöllisen ohjauksen osuus on huomattavasti suurempi ja kehotietoisuudella onkin näillä kursseilla merkittävä rooli. Osallistujiltakin voidaan jo edellyttää enemmän motivaatiota aiheeseen.

Kehotietoisuus kurssit ja illat (2-3 iltaa noin viikon välein) on usein tilattu melko pienille ja yksityisille ryhmille, eikä niitä juurikaan löydy kalenterista. Palaute kursseista on ollut erinomaista.

.

 Opiskelen tätä aihetta jatkuvasti itsekin ja kuljen omaa matkaani. Mutta voimme nauttia joka askeleesta, juuri nyt.

<<—–Takaisin kohtaan ‘Kurssit’

Advertisements